Carti Usborne: Big Book of Things to Spot

Cartile Usborne sunt minunate. Acopera o varietate de topicuri educative intr-un mod distractiv. Au ilustratii frumoase, abtibilduri, clapete, cantecele, jocuri, sunt mai mult jucarii decat carti. Iar The Usborne Big Book of Things to Spot este prima noastra carte marca Usborne

Este o carte cu tot felul de scene in care trebuie sa gasesti diferite elemente. In total, sunt peste 4000 de imagini pe care copilul trebuie sa le gaseasca.

Structura cartii

Imi place foarte mult cum este organizata si cat de frumos poti lucra cu ea.  Cartea are 4 capitole mari:

 • 1001 Animals to Spot
 • 1001 Things to Spot on the Farm
 • 1001 Things to Spot in the Town
 • 1001 Things to Spot Long Ago

Fiecare capitol contine mai multe “tablouri”, fiecare ocupand doua pagini, cu diferite scene, medii, aspecte ale lumii. Fiecare tablou invita copilul sa gaseasca anumite obiecte / animale evidentiate pe margine. Astfel:

 • 1001 Animals to Spot contine urmatoarele scene: la ferma, in safari, in desert, la Polul Nord, in padure, in ocean, in jungla, in gradina, in pustiul australian, in mlastina, la munte, la mare si la ferma copiilor.
 • 1001 Things to Spot on the Farm contine urmatoarele scene: la stana, in livada, in sera, e timpul pentru muls, pui de animale, vremea recoltei, la grajduri, in cotet, pe campurile de orez, la iaz, la ferma de vite, la stupi, la ferma de fructe tropicale.
 • 1001 Things to Spot in the Town contine urmatoarele scene: la cafenea, la piata, viata de noapte, oras pe apa, in centru, in cetate, in parc, in trafic, in portul cu pescari, la tara, la cumparaturi, iarna in oras si la carnaval.
 • 1001 Things to Spot Long Ago face o incursiune in trecut si prezinta urmatoarele scene: un oras din Mesopotamia, la curtea faraonului, distractie in trecut, in gradinile romane, pe o corabie vikinga, petrecere la castel, in atelierul artistului, la ferma incasa, la vanatoare, moda in trecut, in caravana, cumparaturi in trecut, la film in aer liber.

La finalul fiecarui capitol sunt cateva exercitii suplimentare pentru a sedimenta cunostintele acumulate.

Imi place la nebunie ca este o carte foarte versatila, o poti folosi in nenumarate moduri, nu doar pentru a invata engleza:

 • Pentru a recapitula si sedimenta alte cunostinte. Mai devreme am facut exercitii la engleza cu animale domestice si am folosit o scena pentru a recapitula cuvintele invatate. Pornind de la scena respectiva, am povestit despre ciobani, despre lana oilor, ce se face cu ea, unde traiesc ciobanii, care e rolul cainilor si ne-am adus aminte de vizita la o stana traditionala;
 • Poti face concursuri de atentie: cine gaseste mai repede elementele;
 • Cel mai important, poti incepe nenumarate discutii si jocuri pe baza scenelor, adaugand si alte jucarii. De exemplu, poti folosi scena campurilor de orez pentru a-i povesti cum se cultiva orezul, unde, cum se munceste si cum e in Asia. Adauga si un atlas geografic sau o encicplopedie si de acolo poti trece la alte subiecte adiacente. Este inutil sa mai spun cum poti folosi scenele din trecut sau capitolul cu animale unde poti vorbi despre Polul Nord, jungla, desert, cum e vremea in fiecare zona, ce animale traiesc acolo, cum sunt ele etc.

In plus, dezvolta spiritul de observatie, atentia, puterea de concentrare si rabdarea.

Cartea pe care am luat-o noi face parte din colectia Usborne 1001 Things to Spot iar cele 4 capitole ale ei reprezinta si 4 carti separate in colectie. Pe langa ele, colectia mai cuprinde si carti dedicate piratilor, insectelor, zanelor, cavalerilor si castelelor, craciunului. De altfel, toate cartile Usborne, nu doar aceasta colectie, sunt geniale. Merita din plin sa avem asa ceva pentru piticii nostri. Acesta este site-ul lor: www.usborne.com

Calitatea cartii este foarte, foarte buna. Hartie foarte buna, bine legata, desene frumoase de tot. Este o placere sa o rasfoiesti.

 De unde poti cumpara cartea The Usborne Big Book of Things to Spot, dar si alte carti Usborne

Poti achizitiona carti Usborne din unele magazine online sau de la alti distribuitori, de multe ori parinti. Editura are un program similar celor derulate de Oriflame sau Avon, prin care poti incepe si tu sa vinzi carti Usborne. In Romania nu sunt disponibile toate cartile lor si, adeseori, trebuie sa astepti la comanda.

Eu as recomanda sa vorbesti cu un distribuitor (de cele mai multe ori parinte) pentru ca vei avea o comunicare mai personala, te informeaza oricand de stadiul comenzii, anunta reducerile din timp si poate sa iti dea sfaturi. Pentru ca distribuitorii sunt si cei mai mari fani Usborne si ii gasiti usor pe Facebook.

A fost util? Ajuta-ne cu un share 🙂

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *