Boardgames: “Hei, e pestele meu!”

boardgame pentru copii "Hei e pestele meu!"

Eu sunt mare fan boardgames. Mi se pare un mod excelent de a petrece timpul cu familia sau prietenii, in curte, in jurul unui pahar de ceva. Pentru copii, cred ca este o buna metoda de a-i invata sa joace in echipa, sa gandeasca strategic, logic si repede, sa faca diferite conexiuni, sa invete lucruri noi despre lume si despre viata, sa aiba rabdare sau sa gandeasca in avans, sa participe intr-o competitie, toate in timp ce se joaca.

Unul dintre jocurile noastre boardgames preferate este “Hei, e pestele meu!”. Il jucam cu placere de vreo 5 ani, mai intai cu D. iar de acum incolo si cu B.

Jocul este alcatuit din 60 de banchize cu pesti (jetoane hexagonale): 30 cu 1 peste, 20 cu 2 pesti, 10 cu 3 pesti. Fiecare jucator are maxim 4 pinguini pe care ii muta de pe o banchiza pe alta, pentru a aduna cat mai multi pesti. La finalul jocului, castiga jucatorul care a adunat cei mai multi pesti.

Partea de strategie in jocul “Hei, e pestele meu!” intervine in modul in care iti plasezi pinguinii la inceputul jocului (in functie de cum sunt asezate banchizele cu cei mai multi pesti si cum crezi ca isi vor aseza ceilalti pinguinii) si cum ii deplasezi. Ai voie sa mergi doar pe o banchiza alaturata, luand jetonul cu pesti pe care te afli in momentul in care te muti pe jetonul urmator.

Nu ai voie sa sari peste un spatiu ramas gol, fara jeton, si nu ai voie sa te muti pe sau peste o banchiza ocupata de un alt jucator. Astfel, in incercarea de a aduna mai multi pesti, trebuie sa ai grija sa nu ramai izolat, moment in care pinguinul tau iese din joc.

Partea de distractie vine din “razboiul” cu ceilalti jucatori pe care vei incerca sa ii izolezi cat mai repede cu putinta. Asta este partea care ii distreaza cel mai tare pe baieti :).

Pe cutie, instructiunile arata ca jocul “Hei, e pestele meu!” este pentru copii de la 8 ani in sus. Pe site, scrie ca este pentru copii de la 6 ani in sus. Noi il jucam cu D de la 5 ani si cu B de cateva zile, el avand aproape 5 ani. O partida dureaza in jur de 15-20 minute iar baietii au rabdare cap-coada.

Materialele sunt de calitate, jocul este german, cred, dar vine cu instructiuni in limba romana. Este usor de pus in bagaje si luat in calatorii, pentru serile de vacanta.

Daca sunteti fani boardgames si vreti sa va jucati cu cei mici, vi-l recomand cu drag. Costa doar 49 lei si il gasiti aici.

A fost util? Ajuta-ne cu un share 🙂

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *